Anunț

Collapse
No announcement yet.

Ajutor cu schema AC jetta 2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Ora
 • Show
Clear All
new posts

 • Ajutor cu schema AC jetta 2

  Salutare.


  Dupa cum poate ati citit, am pus pe jetta 2 piese AC de pe golf 3, schema electrica trebuie cam de la zero. Nu voi folosi modulul de ventilatoare de pe golf 3, va ramane instalatia electrica de racire cu termocupla originala.

  Eu am facut ceva in eagle cad, se mai poate simplifica sau e ceva gresit?  Legenda:

  -a176 modul trepte aeroterma(provine de la climatronic golf 3) rezistentele regleaza turatia aerotermei, iar diodele alimenteaza butonul de cuplare ac, ca sa functioneze numai cand aeroterma e pornita. Mi-ar place ca la activare ac sa cupleze automat si treapta 1 la aeroterma, si sa comut buton trepte fara probleme.
  -buton trepte, buton trepte aeroterma original jetta 2

  -temp switch, contactul care iarna intrerupe ac(ac manual golf 3)

  -pres sensor low(opreste functionarea cand circuitul este gol), pres sensor high(cupleaza treapta 2 la ventilatorul de racire radiator), senzorul de presiune freon are 4 pini, original golf 3

  -ac.btn, butonul care porneste AC

  -rel.comp, releul care cupleaza compresorul

  -rel.trepte.on, releul care activeaza cuplarea treptelor ventilatorului de racire(initial nu era dar daca se incalzea motorul si pornea ventilatorul de racire, se cupla si compresorul de ac)

  -rel.trepte, releul care comuta intre treapta 1 si 2 a ventilatorului de racire

  -recirc.btn, buton care activeaza electrovalva de vacuum pentru actuatorul de recirculare

  -ac.cluth, electromagnetul care cupleaza ambreiajul compresorului

  -thermo.switch.vcc alimentare 12v termocupla(originala jetta 2)

  -thermo.switch.tr1, tr2, iesire catre ventilatorul de racire trepta 1 respectiv treapta 2

  -blower.a, b, ventilator aeroterma, (originala de pe golf 3)


  Din schema lipseste termostatul, am unul electronic cu 3 fire cu senzorul de temperatura infipt in vaporizator. Provine de pe un tractor(de la servici). Momentan nu cunosc schema lui, dar vreau sa-l folosesc pentru a preveni inghetarea vaporizatorului, nu neaparat pentru reglarea temperaturii. Este nevoie neaparat de ceva termostat pe vaporizator?
  Termostatul meu e asta http://coolingplus.pl/elementy-elekt...zny-denso.html este montat si pe manual si pe clima. In schema este reprezentat ca un contact NO inchis in functie de temp. Pinii 1234, si mufa j013 nu sunt pe el, el are mufa 3 pini.

  Last edited by davidut5; 22-05-2018, 20:53.

 • #2
  Am scos din circuit un releu. Momentan nu o sa pun si releul pentru vaporizator. Ce nu prea imi place este ca, daca opresc alimentarea cand e treapta 2 cuplata, pana se reduce turatia ventilatorului functioneaza ca un alternator, si imi tine cuplat releul si compresorul. Ma miram si eu ce se intampla apoi am vazut compresorul cum decupleaza in trepte si mi-am dat seama.

  Comment

  Working...
  X